Hogyan szerzett Adjuzt nagy figyelmet, egy év alatt

Az idei évben az első megjelenése a ‘LOVESICK’, de 2023 sok rajongó szerint Maikel – újabban inkább Adjuzt néven ismert – éve lesz. Valójában ez teszi őt az idei év legígéretesebb fellépőjévé, ezért összefutottunk a Savage Squad tagjával egy jó kis beszélgetésre az eddigi karrierjéről és az előttünk álló nagy dolgokról.

Ezt olvastad már? 5 ígéretes Hardstyle előadó, akire érdemes figyelni 2023-ban

adjuzt hardstyle rawstyle

Adjuzt egy földhözragadt groningeni srác. Nem is olyan régen még a DHL-nél dolgozott, miközben lemezlovas karrierje felfelé ívelt. Közben többek között a Rebelionnal és a The Purge-zsel is stúdióban töltötte az időt, a REBELLiON és a Shockerz szervezői pedig a hatalmas tömeg miatt kénytelen voltak lezárni a területeket a szettjei alatt (az Elementtel és a Savage Squad Specialnel). Manapság nem lehet figyelmen kívül hagyni Adjuzt-ot, és ez annak ellenére van így, hogy még nem olyan régóta van jelen.

„Sokak szerint idén tényleg érdemes szemmel tartani őt”

„Bizarr” – tekint vissza Adjuzt az elmúlt időkre. „A felismerés persze hihetetlen, mert akkoriban én magam is egyszerűen heti öt napot dolgoztam, és emiatt valójában nem vettem észre, hogy mennyit beszélnek rólam az emberek.” A tavalyi Intents fesztiválon a The Purge-gal közös szettje óta mindenki egyöntetűen egyetértett azzal: az Adjuzt hype valódi. Idén nyáron még óriási nagyszínpadon is debütál (az Aversion és a Mutilator mellett), amire egy évvel ezelőtt még senki sem gondolt. „A DHL-nél végzett munkám során soha nem beszéltünk egymás között arról, hogy mit csinálok hétvégén és mik az ambícióim, egyszerűen nem volt erre idő, haha.”

Adjuzt olyan valaki, aki rajongóként beleszeretett a Hardstyle-ba, majd maga is producerként kezdte el művelni. ‘ECHOES’, a ‘Bass Criminal’ remixe és még sorolhatnánk: mindegyik találkozott a közönség ízlésével. Adjuzt szerint azért kedvelik, mert a hangzása „érzékeny eszkalációt” képvisel. „Nekem, mint fiatal bulizónak semmi sem lehetett elég hangos, de egy nagyszerű dallammal rendelkező zenét nagyon tudtam értékelni. Évekig próbáltam a lehető legjobban kialakítani a saját hangzásomat, de ez csak a ‘Bass Criminal’ remixénél sikerült teljesen. Ez a kombináció különösen nyilvánvaló az ‘ECHOES’ című szerzeményben, rendkívül boldog és hálás vagyok, hogy a közönség felkapta a víziómat.”

adjuzt rawstyle hardstyle
„Az én hangzásom tulajdonképpen mindenből tartalmaz egy kicsit, egyfajta Adjuzt-koktél. Véleményem szerint a dallam miatt lesz emlékezetes a zenéd, de ha utána egy mocskos dob borzolja az idegeket az élőben is hihetetlenül félelmetes élmény.”

Az Adjuzt nagy léptekkel rohamozza meg a fesztiválokat

Hihetetlenül gyorsan halad, mert nézz meg egy random fellépőlistát, és Adjuzt neve is ott van köztük. „Mostanra persze nehéz azt mondani, hogy nem veszem észre” – mondja. Akik személyesen ismerik őt, tudják, hogy eltartott egy darabig mire ráeszmélt. „De most, hogy már többször megrohamozhattam a színpadokat, a legnagyobb előadók és példaképek játsszák a zenémet, hat hónap után az ‘ECHOES’ a Q-dance Top 100-ban a 39. helyen végzett, és jelöltek a Hardstyle Awards-on a Legjobb tehetség, a Legjobb szett és a kiadómmal, a Savage Squad-dal a Legjobb kiadó díjra, nehéz azt mondani, hogy nem látom, mi történik velem.”

Adjuzt csillogó szemekkel beszél az elmúlt hónapokban elért eredményeiről. Ő maga még mindig lelkes rajongó. „Mindig is volt egy kis ‘klaplongás’ az első sorban, de ezt egyre ritkábban tehetem meg, mert az emberek egyre gyakrabban akarnak velem közös képet készíteni. Aztán túlságosan is rájövök, hogy az elmúlt egy évben jelentősen megváltozott az életem. Én sem mondok soha nemet egy fotóra, úgyhogy tapogassatok meg, ha találkoztok velem!”

Sajnos a siker miatt el kell hagynia régi, megszokott városát, Groningent. Kellemes kihívás egy olyan embernek, mint Adjuzt, aki alig lép ki a komfortzónájából. „A legtöbb buli természetesen a mindig hangulatos Noord-Brabant tartományban és környékén van, ami azt jelenti, hogy általában már két-négy órás utazást jelent számomra. Ha ezt oda ÉS vissza kell tennem, az elég nehéz, különösen, ha nincs velem senki, és magamnak kell vezetnem. Hogy ez mikor fog megtörténni, azt még nem tudom, de biztos vagyok benne, hogy már nem sokára.

adjuzt intents hardstyle

Adjuzt Interjú: „Intents: máris lemondhatjátok a vasárnapi bontó brigádot”

Az Intents nagyszínpad nem mindenkinek való, de Adjuzt a hype kezdete után 1 évvel már ott van. „Hihetetlennek tartom, hogy egy ilyen lehetőséget kapok, ráadásul két olyan legnagyobb tehetséggel, akiket nagyon tisztelek. Nagy shoutout Mutilatornak és Aversionnek, ők is megérdemlik ezt (talán még nálam is jobban). Biztosíthatok mindenkit, hogy mi hárman valami igazán nagyot fogunk alkotni. Ki tudja, lehet, hogy egy kollab kifejezetten az Intents számára fog kijönni”.

Idén Adjuzt mindent belead új élő fellépésébe, ami a NXTGEN nevet viseli. Ezzel a REBiRTH és a WiSH Outdoor-on lép fel – de még sok lehetőség vár rá. Ez egy olyan act, amellyel Adjuzt szó szerint a teljes diszkográfiájának minden számát feldolgozza, magyarázza. „Eléggé össze vagyok zavarodva, ha producerkedésről van szó. Mindig nagyon kritikus vagyok magammal szemben, ezért mindig van egy csomó különböző verzióm minden egyes számhoz, teljesen más dropokkal és csúcspontokkal, mint ahogy a megjelenéskor hangzanak (bocsánat, nem bocsánat Savage Squad).”

Ez még nagyobb kreatív szabadságot ad neki. „Az NXTGEN élő fellépésemen elsősorban a lemezeimet lehet hallani egy teljesen új hangulatban, ami jól illeszkedik az élő Adjuzt-élményhez. Így már több hónapja készítek egyedi editeket ehhez a live-acthez, amiből az első a REBiRTH Fesztiválon lesz. Az izgalom minden bizonnyal megvan, már több NXTGEN live editet is játszottam, mint például a ‘Take Me Away’ és a ‘Chicken Soup NXTGEN edit’. Ez egy kis ízelítő volt abból, hogy mire számíthatnak az emberek, és talán a jövő heti X-Qlusive Rebelionon az Adjuzt LIVE-on is hallható lesz, ki tudja…”

adjuzt rawstyle savage squad

Sokat várhatunk Adjuzt-tól 2023-ban.

„Én magam mindig is a közönséghez tartoztam, és ez soha nem fog kimenni a fejemből. Szóval mindig a maximumot fogom nyújtani, mert ezt barátaimmal együtt mindig ezt tettem az első sorban. Mindenki tudja, hogy kedvenc előadóim és kiadótársaim szettjein is látni fogtok, mert mindig is ezt akarom csinálni, szeretném megköszönni mindenkinek a támogatást az elmúlt időszakban. Biztosíthatlak benneteket, hogy nem fogok csalódást okozni nektek. Alig várom a fesztiválnyarat, hogy számtalan új emléket szerezzek veletek!”

Facebook

A Cikk a hardnews.nl alapján lett lefordítva.

Denoiser

Magyarország első hardstyle lemezlovasa és a Hungarian Hardstyle tulajdonosa

További cikkek a szerzőtől →