Öt hardstyle zene januárra!

2023 berobbant és nincs megállás hardstyle fronton se. Több mint százötven kiadvány érkezett januárban és ebból válogattam ki öt zenét, amit figyelemre érdemesnek tartok!

Kapcsolódó: 5+1 ismert zene, amiből hardstyle feldolgozás készült – 1. rész

Concept Art & Zero Days Feat. TNYA – In My Head (I Am Hardstyle Amplify)

A Thomas Hofstätter (DJ) és Stefan Gold (producer) alkotta Concept Art egy olyan Hardstyle csapat, amely a két világ legjobbjait ötvözi. A zenék és szettek úgy épülnek fel, hogy a kemény hangzásokat érzelmes atmoszférákkal kombinálják, hogy energikus táncparkett-élményt nyújtsanak.

concept art hardstyle


Zero Days egy 2019-ben alakult holland hardstyle trió, akiket nem más fedezett fel, mint Brennan Heart és leszerződtette őket az I AM HARDSTYLE Amplify labelhez, ahol 2021 szeptemberében megjelentették a ‘Forever In Your Arms’ című dalukat.

Maga a zene egy éneklős, dallamos, oldschool hardstyle beütésű szerzemény TNYA hangjával kiegészülve, tipikus Concept Art. Abszolút bulizene, de otthon, vagy a buszon is szívesen hallgatom!

D-Sturb & Act Of Rage & Nolz – Magnetism (Q-dance Records)

Jorrit Popkema, ismertebb nevén D-Sturb, hardstyle producer a hollandiai Arnhemből. A gazdag zenei háttérrel rendelkező, az End of Line Recordings által jegyzett előadó világszerte elismerést szerzett markáns hangzásával, amely hírhedten ötvözi a kickrollokat a hangulatos dallamokkal.

d-sturb hardstyle

Act of Rage a Minus is More előadója, aki 2014 óta ontja magából raw ütemeket. 2017-es, kiváló „SABOTAGE” című albuma az egyik legnagyobb áttörésnek bizonyult karrierjében.

act of rage hardstyle

Jelen szerzeményhez hozzájárul Nolz karakteres hangja, bár személy szerint én jobban szeretem Da Mouth Of Madness-t. A midintro és az outro egyértelműen Act of Rage stílusára hajaz, viszont a dallam az egy az egyben D-Sturb munkájának tűnik. Ez a zene is igazi bulis darab, otthoni hallgatásra nem feltétlen, de például edzéshez, vagy futáshoz melegen ajánlott!

Vertile – No Sleep  (Q-dance Records)

A Vertile egy küldetéssel és egy világos elképzeléssel lépett be a hardstyle szintérre. Zeneiség, eredetiség, energia, precizitás jellemzi a lényegét.

vertile hardstyle

Vertile, azaz Mees van den Berg az elmúlt évtizedet azzal töltötte, hogy készségeit és hangzását fejlessze. Az első néhány évben zenei útját a keverés/mastering/hangmérnöki produkció megtanulásával kezdte, és félprofi zenekaroknak dolgozott. Mindössze 15 évesen már nemzetközi szinten dolgozott együtt pop/rock és metal előadókkal!

Tavaly Vertile olyan eseményeken jelent meg, mint: Defqon.1, Decibel, Impaqt és Loudness és már sikerült elnyernie a szcéna nagy neveinek támogatását, mint pl: Ran-D, D-Sturb, Rejecta, Headhunterz és Adaro!

A zene hűen tükrözi Vertile stílusát, amit már a Before I Wake-nél is megtapasztalhattunk. Ellentmondást nem tűrő midintró után anticlimax érkezik és a dallamos rész a végére marad. A kiállásokat saját énekhangja dobja fel. Jó szívvel ajánlom otthoni, vagy buszozós, sportolós hallgatásra, de buliban is teljesen jól működik.

Devin Wild – No Resistance (Q-dance Records)

Devin Wild a Hardstyle csodagyerek! Ő az egyik legfiatalabb sikertörténet, amit az iparág valaha látott. Erőteljes dallamos hangzásáról híres, a Scantraxx Records képviselőjeként meghódította a szcénát, és minden egyes friss megjelenésével eufórikus utópiába taszítja rajongóit.

Most egy újabb elmebajos kiadvánnyal jelentkezet a Q-Dance records által. Személy szerint én kedvelem a zenéit, nem szokványosak, ami körülbelül a Mind Bending óta alakult így, mintha kísérletezni szeretne a műfajjal, ami nem feltétlen probléma, ha ilyen szerzemények születnek.

A zenét az erőteljes midintró, kiállásokban ének és remek, fülbemászó dallam jellemzi, hogy aztán a végére elszabaduljon az elmebaj!

Ajánlom otthoni, sportolás közben, vagy akár utazás közbeni hallgatásra is

Bright Visions – Silent & Grey (Q-dance presents NEXT)

Bright Visions 2018-ban adta ki első megjelenését, de a köztudatba 2020 körül került be, de legalábbis én a Light Speed című szerzeménye kapcsán figyeltem fel rá és ezt követően sűrűbben találkoztam a nevével.

A Bright Visions célja, hogy megmutassa nektek az ő nézőpontját a Hardstyle-ról és mindarról, amit a műfaj nyújtani tud. Az eufórikus hangzások nyers dobokkal való kombinálása és a más műfajokból származó hatásokkal való kísérletezés minden egyes számot egyedivé és mégis egy különálló felfedezéssé tesz.

Jelen zenénk is lefedi a fent írtakat, dallamos, eufórikus (Rawphoric?), keményebb dobokkal és csilingelő női vokállal. Midintro már remekül felvezeti a zenét, igazi bulihangulatot teremtve, aztán mostani divat szerint érkezik az anticlimax és maga a dallamos csúcspont a végére marad.

Otthonra talán nem működik, de utazáshoz, vagy sportoláshoz mindenképpen ajánlom!

Az összes zene megvásárolható, akár extended változatban is a https://music.hardstyle.com oldalon!

A fent említett felsorolás erősen szubjektív, a szerző magánvéleményét tükrözi. Amennyiben más a véleményed, azt kultúrált formában oszd meg velünk kommentben!

Denoiser

Magyarország első hardstyle lemezlovasa és a Hungarian Hardstyle tulajdonosa

További cikkek a szerzőtől →