Bass Modulators visszatér a Scantraxx-hez

2022 végén a Bass Modulators úgy döntött, hogy feloszlik, és bejelentette, hogy csak Rick folytatja egyedül. Az, hogy hol, egészen a mai napig tisztázatlan maradt. A harddance színtéren tett hosszú utazás után visszatér ahhoz a kiadóhoz, ahol művészként az első jelentős lépéseket tette – a Scantraxx-hez.

Ezt olvastad már? Audiofreq interjú az új Bioweapon albumról

bass modulators hardstyle scantraxx

A Bass Modulators (Rick Buijtenhek) a 2010-es évek elején vált híressé a Hardstyle színtéren, rengeteg slágert adva ki a Scantraxx-nél. Egyedi hangzása és produceri stílusa hamar hűséges követőkre tett szert, és a műfaj egyik legkeresettebb előadójává vált.

A formáció ismert volt a mesterien megmunkált dallamos zenék keverékéről, amelyek hihetetlen atmoszférákkal operálnak, erőteljes lendülettel kísérve. Az eredetileg duóként működő Bass Modulators 2022-ben úgy döntött, hogy elválnak útjaik, így eljött az ideje az újrakezdésnek egy ismerős környezetben.

Korábban több slágerük is volt a Scantraxx-nél, mint az Oxygen, Leave The World, I Want Your Love, és 2017-ig tevékenykedtek a kiadónál. Ezt követően csatlakoztak a Spirit of Hardstyle csapatához és az Art of Creationhez. Mivel ő és Roland úgy döntöttek, hogy feloszlik, itt az ideje, hogy visszatérjen a Scantraxx-es gyökereihez! Ez új kezdetet, jövőképet és persze rengeteg új Bass Modulators zenét jelent.

Vissza a mába, mondja Rick. „Ez azt jelenti, hogy elsősorban azt fogom csinálni, ami mellett kiállok, és amit menőnek tartok. Az elmúlt hónapokban teljesen továbbfejlesztettem a hangzásomat és a képességeimet, és ez azt jelenti, hogy kicsit keményebb és energikusabb lett, új hangokkal és dobokkal- de a dallamok és az érzés, amit a Bass Modulators képvisel, határozottan megmaradt.”.

Mit jelent ez az NCBM számára?

Most, hogy a Noisecontrollers az Art of Creationnél, a Bass Modulators pedig a Scantraxxnél van, ez azt jelenti, hogy az NCBM történetének vége? „Nem, természetesen nem” – mondja Rick a közös élő fellépésről. „A Noisecontrollers és a többi srác az AOC-tól még mindig nagyon jó barátok, és természetesen beszéltünk az NCBM folytatásáról. Még nincsenek kész konkrét tervek vagy számok, de biztosan vannak tervek és ötletek. Bár azt még nem tudjuk, hogy hol fogjuk kiadni őket.”

2023-ban új fejezet kezdődik a Bass Modulators történetében. A régi barátokból álló kiadóhoz való csatlakozás új lehetőségek világát nyitja meg Rick előtt. Az első kiadványa a Scantraxx-hez való visszatérés után a Bass Squad feat. Alpha címmel február 9-én jelenik meg.

Presave: https://presave.io/t/bass-squad

Sok szerencsét kívánunk a Bass Modulatorsnak az elkövetkező időszakhoz!

A hardstyle.com és a hardnews.nl híre alapján

Denoiser

Magyarország első hardstyle lemezlovasa és a Hungarian Hardstyle tulajdonosa

További cikkek a szerzőtől →