Audiofreq interjú az új Bioweapon albumról

Mostani villáminterjúnkban Audoifreqet kérdezzük a hamarosan megjelenő Bioweapon albummal kapcsolatban. Code Black-kel 15 év után álltak újra össze egy újabb közös produkció kedvvéért.

Ezt olvastad már? Interjú: Dr Skull

Bioweapon-os fellépésetek 15 évvel ezelőtt volt utoljára. Azoknak az olvasóknak akik nem tudnák – mivel foglalkoztatok az elmúlt években?

Idén megemlékezünk arról, hogy együtt kezdtük a Hardtslye utazásunkat. Rögös útnak számított, egyszer fent, egyszer lent, de pokoli jó menet volt. A legcsodálatosabb a bejárt utunkban, hogy minden ellenére egyikünk sem veszítette el a szenvedélyét és a tüzet, amivel kreatívan alkotunk tovább a hard zenék világában.

Hogyan jött az ötlet, hogy újra összeálljatok az album kedvéért Corey-val?

Amikor tudatosult bennünk, hogy idén 15 éve, hogy elindítottuk a Bioweapon-t, úgy gondoltuk, hogy ezt meg kell ünnepelni. Sok projektünk és ötletünk van, amelyeket az évek során elkezdtünk. Jó néhány befejezett – ám kiadatlan – dalunk is akad, így megtetszett az ötlet, hogy ezt az alkalmat felhasználva mindent összerakjunk. Ezzel megünnepelhetjük, hogy végre befejezzük a sok évvel ezelőtt elkezdett albumunkat.

Mostanában keményebb zenéket játszol Audiofreq-ként.
Mire számíthat a közönség az új Bioweapon albumon? Milyen irányba mentek a stíluson belül?

Számunkra a Bioweapon egyfajta időkapszula-projekt. Egy bizonyos stílust képvisel egy bizonyos korszakból, az elmúlt évekből. Ez a mostani album egy kis visszatekintés arra, hogy milyenek voltak a dolgok régen, rózsaszín szemüvegen keresztül. Ez nem innovatív zene, és egyáltalán nem Code Black vagy az Audiofreq hangzás. Ez a kettőnk elméjének a tökéletes szinergiája, ami ezt a hangzást alkotja: amin felnőttünk, és ami hiányzik.

Legközelebbi fellépésetek a Reminder-en lesz. Terveztek az albumhoz turnét is? Lehet-e tudni valamit az elkövetkezendő eseményekről, ahol számítani lehet rátok?

Folyamatosan tárgyalunk különböző rendezvények szervezőivel, hogy velük ünnepelhessünk, de mindenképpen az album megjelenéséhez szeretnénk időzíteni a fellépéseinket. Ha eljön az ideje, mindenképp megtudjátok!

Szólóban milyen terveid vannak a jövőre nézve?

Hajrá Hardcore! (Holy Hardcore – szó szerint.) Emelem a BPM-et, hiszen ez passzol a belső energiámhoz. Meglehetősen egyszerű, mindig is vonzott az energia a zenében, és az utóbbi években inkább a magasabb BPM felé hajlottam. Kíváncsiságból viszem ezt a vonalat, és folytatom ameddig tudom. Dolgozom egy hardcore EP-n, ami extrém izgalmas számomra, és alig várom, hogy többet mondhassak róla, amikor eljön az ideje.

Olvastuk a facebookon, hogy harcore és uptempo felé tervezel nyitni. Tényleg ezt látod számodra új iránynak, vagy még csak fontolgatod?

Abszolút ez az új irány, ami felé elkötelezetté váltam, és végre felszabadultam, nem kell többé visszafognom magam!

A közönség véleménye számítani fog?

Mindig is abban hittem, hogy egy művész a szívét kövesse, és azt csinálja, amiben hisz. Mindig ez a legfontosabb prioritásom, amikor zenét írok, vagy előadok. Természetesen DJ-ként fontos szem előtt tartani a közönséget, az előtted lévő táncparkettet, de ugyanakkor őszintén szeretem a hardcore-t. És ha elveszítem a rajongókat, akkor sajnos így megy. Nem fog csakúgy hirtelen eltűnni a régi Hardstyle stílusom, az új zenéim is úgy fognak hangzani mint én, csak gyorsabban.

Emlékszel még a budapesti fellépésetekre?

Természetesen! Hogy felejthetnénk el Adam Bass gulyását, hehe! Nem emlékszem a klub nevére (Diesel Club – a szerk.) , de a magyar emberek mindig is különleges helyet foglaltak el Code Black és az én szívemben, és gyakran beszélgetünk a magyarországi időkről. És várjuk, hogy mikor bulizhatunk újra veletek!

Köszönjük szépen, hogy időt szakítottál ránk, és várjuk az új albumot!

Bioweapon facebook oldala: ITT