DJ The Prophet & Frontliner: egy emlékezetes kollab

DJ The Prophet és Frontliner az elektronikus tánczene és természetesen a hardstyle legnagyobb és legikonikusabb nevei közé tartozik. Mindketten a szcéna úttörői közé tartoznak és a két előadó most összeállt az első közös munkájukhoz. Ebben az interjúban megnézzük, milyen kreatív folyamat van az új zenéjük mögött, mi különbözteti meg a többi zenétől a szcénában, és mit tartogat a jövő e két legenda számára.

Ezt olvastad már? D-Sturb (véletlenül) kiszivárogtatta az új projectjét?

A kreatív folyamat a zene mögött

the prophet frontliner hardstyle

Amikor a zene mögötti kreatív munkáról kérdezték őket, mindketten megosztották a tapasztalataikat. Frontliner elárulta, hogy mindig új dallamokat próbálgat a stúdióban, és ezzel az együttműködéssel valami fülbemászó, ragadós melódiát akart készíteni. Másrészt DJ The Prophet arról ismert, hogy ért a hangszereléshez és a tökéletes harmónia megtalálásához. Azt mondta: „Barry a „melodyman”, és mindig is az lesz, úgyhogy küldött nekem egy csomó dallamot, és én (értsd: mi) választhattam közülük egyet. Aztán meg kellett találnunk a megfelelő összhangot, és ez az én műfajom, szóval ez volt a feladatom”.

A zene egyedi hangzása

Ami ezt az együttműködést megkülönbözteti a hardstyle szcénában a többitől, az a két zenész stílusának kombinációja. Ahogy DJ The Prophet fogalmaz: „Tényleg hallani lehet a Proppy-Fronty kombót”. Frontliner egyetértett ezzel: „Nagyon igaz! Tökéletesen ötvözi a stílusainkat, bármit is jelentsen ez a ‘stílus’ egyébként. Mind Dov, mind én mindig is nagyon sokszínűek voltunk!”

DJ The Prophet utolsó éve

Mivel DJ The Prophet karrierje végéhez közeledik, megosztotta, hogy még sok minden vár rá. „Valójában még több is jön, igen, Ran-D & LePrince befejezte a ‘Born To Be Free’ című kollabunkat is, amit Ran-D 2022-ben mutatott be a Qlimaxen… A zene szövege egy igazi mestermű, ha mondhatom így. A többi kollabról pedig még nem tudok túl sokat mondani.”

DJ The Prophet hatása Frontliner karrierjére

A Frontliner számára a DJ The Prophet-el való munka egy valóra vált álom. Elárulta, hogy a karrierje úgy kezdődött, hogy DJ The Prophet lejátszotta a demóját a Partyflock.nl-en keresztül. A Scantraxx-nél töltött ideje alatt DJ The Prophet nagy hatással volt az összes feltörekvő művészre, köztük Frontlinerre is.

frontliner hardstyle

Mi következik?

2023 első felében lesznek DJ The Prophet utolsó fellépései, addig pedig a rajongók további közös muzsikákra számíthatnak tőle. Azt mondta: „És utána még rejtély számomra is!”. Eközben Frontliner egyelőre nem tervezi, hogy abbahagyja. Idén végre kiadja az új B-Frontliner-t, és néhány más előadóval is együtt dolgozik, köztük az Alter Ego aliasával, amivel néhány új, raw tracket fog kiadni.

Összefoglalva, DJ The Prophet és Frontliner kollabja tökéletes példája annak, hogy két legenda együtt, valami igazán különlegeset hozzanak létre. Ez az új track egyesíti a két eladó stílusát, és kiemelkedik a többi zene közül.

A hardstyle.com-n található cikk fordítása

Denoiser

Magyarország első hardstyle lemezlovasa és a Hungarian Hardstyle tulajdonosa

További cikkek a szerzőtől →