Zany hardstyle klasszikusokkal ünnepli 25. évfordulóját

A hardstyle legenda Zany idén különleges mérföldkőhöz érkezik. A szcéna egyik alapítója már negyed évszázada van jelen, és ezt az új „Zany presents TWNTYFV” elnevezésű turnéjával ünnepli! „Lehetne ennél szórakoztatóbb a mai hardstyle.”

Kapcsolódó: DJ The Prophet & Frontliner: egy emlékezetes kollab

dj zany hardstyle freestyle

DJ Zany már több éve állt a lemezjátszók mögött, amikor a „Hardstyle”-t – több mint két évtizeddel ezelőtt – hivatalosan bejegyezték. Azóta megalapította a Fusion Recordsot, tagja lett a Donkey Rollersnek és a Southstylersnek, a DV8-cal készített ‘Nothing Else Matters’ című lemeze pedig bekerült az országos slágerlistákra. „25 éves csinálom”, sosem gondolta volna, hogy ez lehetséges.

„Egész életemben a zenével fogok foglalkozni, és ezért nagyon hálás vagyok.”

Zany, aki még mindig kiváló formában van, széles mosollyal tekint vissza zenei karrierje kezdetére. „Amikor a hardstylet elkezdtem, fogalmam sem volt, hogy ez egy átmeneti műfaj lesz-e – vagy azzá fejlődik, ami ma. A hardstyle akár csak egy hype is lehetett volna, ami néhány év után véget ér. Szerencsére én és a többi DJ/producer társam akkoriban annyira motiváltak és szenvedélyesek voltunk, hogy folyamatosan szállítottuk a zenéket, hogy a szcénát előrevigyük.” Eredmény: sok rajongó nőtt fel a dalain és előadásain.

dj zany qlimax

Az évek során Zany számos zenei stílust játszott és készített. „A kezdetekben a hardcore-t, aztán trance és klubzenéken át egészen a 2001 körüli hardstyle-ig. Mostanában sokat lépek fel olyan rendezvényeken, ahol a hardstyle egy nagyon kommersz vonalát játszom, mint a freestyle/partystyle” De számára nyilvánvaló, hogy mi az, ami kell neki. „A szívem még mindig hevesen dobog az early hardstyle-ért”.

Zany bemutatja TWNTYFV: a legnagyobb Hardstyle slágerekkel a múltból

„Elég nagy figyelmet kaptam, körülbelül 2006-2015 között voltam a csúcson” – magyarázza Zany. Ez a zenei korszak tehát a 25 éves sorozatom során is visszatér. „Az akkori zenéim, kombinálva azokkal a számokkal, amelyeket gyakran lehetett hallani az akkori szettjeimben. Ezek egyfajta Zany kedvencei. Olyan muzsikák, amiket mindig is játszottam és 100%-osan támogatok. Amiktől jól éreztem magam – és még mindig jól érzem magam.”

dj zany twntyfv

A rajongók olyan szettekre számíthatnak, amit a Qlimax és a De Tijdmachine korábbi kiadásain játszott. Nemcsak a 25 éves karrierje miatt, hanem általában a Hardstyle megünneplésére. „Szeretném visszavinni a közönséget (aki ezt is szereti) azokhoz a zenei pillanatokhoz, amiktől libabőrös lettem. Remélhetőleg újra megkapják majd ezt”.

„Nem kell olyan gyorsnak lennie: 150 egy tökéletes tempó”

A hardstyle folyamatosan fejlődik, és néhány dolog változik. De van egy olyan aspektusa a múltnak, amit szívesen látna (vissza) a mai hardstyle-ban. „A szórakozást” – mondja Zany hangosan és világosan. „Nem kell, hogy olyan gyors legyen. A 150 egy kellemes tempó. Felismerhetőség és szép fülbemászó dallamok. Kreatív vagy jól lopott minták: nem számít. Mindaddig, amíg a táncparketten teszi a dolgát!”

A „Zany bemutatja TWNTYFV” idén turnéra indul

Mindenesetre Zany megállíthatatlan. „Büszkén tekintek vissza arra, amit elértünk, és remélem, hogy az utánam következő generációk is élvezhetik ezt.” Amíg még mindig annyira élvezi, mint most, addig továbbra is fellép és producerkedik. „Hét közben más előadóknak is dolgozom producerként, és ez jelenleg kifizetődő. Egész életemben a zenével fogok foglalkozni, és ezért nagyon hálás vagyok. Tovább az ötvenen!”

A „Zany bemutatja a TWNTYFV” először a madridi mega-diszkó Fabrikban lesz hallható, majd a premier Hollandiában a REBiRTH Fesztiválon lesz. Ezt követően a HARDFEST, az Intents és még sokan más következik: további információkért tartsd szemmel a közösségi oldalait.

Instagram

A cikk a hardnews.nl írása alapján készült

Denoiser

Magyarország első hardstyle lemezlovasa és a Hungarian Hardstyle tulajdonosa

További cikkek a szerzőtől →