Botrányos körülmények között távolították el a belga The Dark Horror-t a Defqon line-up-ról

A már eddig is szexuális zaklatással és erőszakossággal vádolt The Dark Horror most úgy tűnik még nagyobb bajba keverte magát, miután az idei Defqon-on való fellépését törölte a Q-Dance.

Kapcsolódó: Defqon.1 – a teljes line-up

hardcore the dark horror

MI TÖRTÉNT?

Azt hiszem, jobb, ha mindent az elejéről kezdünk felgöngyölíteni, hiszen nem valószínű, hogy mindenki ismeri a teljes történetet.

2020. júniusában jelent meg a Twitter-en egy fiók, ‘THE DARK HORROR EXPOSED’ néven, ahová aztán folyamatosan kerültek ki a civil életben Kenzo Borri néven futó előadóról, The Dark Horror-ról terhelő felvételek (ezeket mindenki saját felelősségre tekintse meg, mivel a videók és képernyőfotók egyesekre felkavaró hatással lehetnek). Az ekkor érkező félháborodási hullámot akkor még bőven túlélte, sőt pár napja a Partyraiser Recordings kiadóhoz való csatlakozást is bejelentette, úgyhogy mondhatni az akkori botrány nem okozott nagyobb törést a karrierjében. A kritikus hangok természetesen időről időre újra felerősödtek és továbbra is erőszakossággal, szexuális zaklatással és homofóbiával vádolták (hozzáteszem nagyon úgy tűnik, hogy megalapozottan). Mindenestre ez nem jelentett The Dark Horror-nak nagyobb problémát, tovább menetelt és építette az imázsát.

A Decibel incidens!

Azóta aztán, mikor nem került fel a Decibel line-up-jára elkezdett az Instagram-on ezen értetlenkedni, sok embernél pedig ezzel végleg betelt a pohár, hiszen gyakorlatilag örülhet, hogy jogi problémái nem kerekedtek még a cselekedeteiből, nem, hogy még neki álljon feljebb és ő kérjen számon fesztivál szervezőket azért, mert nincs a fellépők között. A Reddit-en (r/hardstyle) el is indult egy újabb gyűlölet hullám ellene és minden bizonnyal Kenzo az Instagram-ján is csúnya üzeneteket kaphatott, hiszen azóta már többször gyakorlatilag össze akart verekedni az ‘utálkozókkal’.

A mostani botrányból viszont tényleg rosszul jöhet ki The Dark Horror, mivel nemrégiben elkezdett keringeni egy kép a közösségi médiában, melyen ő maga állítja, hogy a Q-Dance visszamondta a Defqon. 1-os fellépését.

fellépését.

the dark horror

Ezt azóta Instagram sztoriban is megerősítette The Dark Horror. A Defqon-os fellépésétől elvonatkoztatva is felmerül így már a kérdés, hogy túl tud-e élni a karrierje egy ilyen szintű csapást, erre azonban csak az idővel kapunk választ.

the dark horror

FONTOS, hogy 100 %-ig a vele szemben felhozott vádakat nem feltétlenül lehet bizonyítani, így mindent fenntartásokkal szabad csak kezelni.

Sándor Ádám

Jó 4 éve ismerkedtem meg a hardstyle-lal, azóta egyre csak mélyebbre szippantott magába maga a zene, de a köré épülő közösség is. A gondolataimat pedig minden témával kapcsolatban szeretem megosztani, ez ebben az esetben sincs másképp.

További cikkek a szerzőtől →