Xense: „A Doom EP egy jobb verziómat mutatja meg”

A tehetséges Xense az utóbbi időben keményen dolgozott egy vadonatúj hangzáson. Közelgő DOOM EP-je olyasmi, amit nem gyakran látni a Hardstyle szcénában, de a fiatal francia több mint kész arra, hogy a következő szintre lépjen.

Kapcsolódó: A hét hardstyle kiadványa: D-Sturb – IMPACT

xense hardstyle

„Többre van szükségem, mint a „zeneszámok kiadása”: Emlékezetes történetet akarok létrehozni” – mondta Xense, amikor legújabb projektjébe kezdett. A DOOM egy olyan világ, amelyet az emberek számára teremtett, hogy elmenekülhessenek, és amelyet 5 fejezetben mesél el. Ez valójában nem egy EP vagy album, hanem valami más. „Úgy gondolom, hogy a „korszak” jobban illik a DOOM-hoz, a megjelenés módja miatt. Egy EP-nél egy vagy két kislemezt várnál, aztán az egész EP megjelenne. Én nem így döntöttem.”

„A DOOM egy lehetőség számomra, hogy egy egyedi univerzumot hozzak létre Xense név körül”

Ahelyett, hogy kiadványról kiadványra haladna, Xense az egész évre elosztja a lendületet. „Inkább minden fejezetnek megadom a megérdemelt figyelmet azzal, hogy külön-külön adom ki őket, és egy jó történetmesélést építek fel 2023 folyamán.” Egy hatalmas történetszálba vezeti be a hallgatót, összesen 5 trackkel az új hangzásvilágában. „Mindannyiunkban vannak negatív érzések. A DOOM azért van, hogy segítsen megszabadulni tőlük.”

Xense többet akart letenni az asztalra, és egy ideig Bécsben (Ausztria) élt, hogy fejlessze zenei képességeit. „Egy olyan projekt, mint a „DOOM” elkészítése volt a legnagyobb lehetőség arra, hogy megmutassam, mire vagyok igazán képes mint előadó. Xense frissítése hangzásban, de vizuálisan is nagy személyes teljesítmény már most is. Általánosságban az a célom, hogy valami újat mutassak be a Hardstyle szcénán belül, miközben olyan hatásokat hozzak, amiket szeretek, de szokatlanok a műfajunkban. Remélem, hogy ez rezonálni fog az emberekkel.”

„Minden lehetséges módon előrelépés a Xense számára”

Az I AM HARDSTYLE Amplify tagja úgy véli, hogy eljött az idő, hogy letegye a névjegyét, hiszen már játszott nagyobb tömegeknek, például a REBiRTH Fesztiválon, és most már több tapasztalattal rendelkezik. „Megtanultam, hogy ne gondoljam túl a szcéna által jelenleg követett utat, hanem használjam fel annak néhány kulcselemét. A zeneiséggel és az általam különösen kedvelt hangzásokkal vegyítve azt hiszem, sikerült létrehoznom egy egyedi és felismerhető kézjegyet, és erre nagyon büszke vagyok. Azt is megtanultam, hogy megengedjem magamnak a kudarcot és az újrakezdést, ahelyett, hogy olyan projekteknél ragadtam volna, amelyekkel nem igazán voltam elégedett. Ja, és azt is megtanultam, hogy egy EP-t csinálni sokkal hosszabb, mint amire számítottam, haha.”

Az első fejezet, a „DOOM” most jelent meg, és az eddigi visszajelzések elsöprőek. Emellett a Xense idén az Electrobeach zenei fesztiválon is fellép, ami Franciaország egyik legnagyobb rendezvénye, ami hatalmas eredmény mindenkinek, aki onnan származik. Az Atmozfears-szel való közelgő együttműködés mellett még sok minden más is várható. „A DOOM az eddigi legnagyobb alkotásom, és szeretnélek meghívni titeket ebbe a világba, és meghallgatni, hogy mit szóltok hozzá. Találkozunk odabent…”

Forrás: hardnews.nl

Kép: Xense facebook page

Denoiser

Magyarország első hardstyle lemezlovasa és a Hungarian Hardstyle tulajdonosa

További cikkek a szerzőtől →