Hogyan kezdjünk el Hardstylet hallgatni?

A hardstyle zenei stílus egyre népszerűbbé válik a világ különböző részein, és ez az útmutató segíthet azoknak, akik szeretnék megismerni ezt a műfajt, de nem tudják, hogy hol kezdjék. A Scantraxx, amely a hardstyle vezető kiadója, olyan információkat oszt meg, amelyek segítenek az érdeklődőknek abban, hogy jobban megértsék a műfajt, az alapoktól kezdve a magasabb szintű technikákig.

hardstyle music

Mindannyian ismerjük a küzdelmet, amikor megpróbáljuk megismertetni a nem hardstyle-os barátainkkal ezt az elsőre kicsit furcsának tűnő műfajt. Hard, mi? Hardstyle. Nem kell aggódni, azért vagyunk itt, hogy átadjuk nektek a végső útmutatót, hogy elkezdhessetek Hardstyle-t hallgatni. Csatoltunk néhány olyan zenét, amit mindenképpen ismerned kell, ha új vagy a műfajban és olyan fesztiválokat, amiket kötelező megismerni!

Szóval, mi is pontosan a Hardstyle?

A hardstyle zenét-t kemény és energikus hangzása határozza meg. Manapság 150 BPM körül készítik és kemény dobok és dropok határozzák meg. Nagy energiájú és intenzív hangulatával ez a műfaj a világ minden tájáról megszállott rajongókat vonz. Mindenki számára van valami, mivel a Hardstyle-nak számos alműfaja van, mindegyiknek egyedi jellemzői és hangzása van. Néhány népszerű alműfaj a Raw az Euphoric és természetesen ide sorolható a rokon műfaj Hardcore is.

Összegyűjtöttünk néhányat a legjobb Hardstyle zenék közül, amelyeket mindenképpen ismerned kell:

D-Block & S-te-Fan – Believe
D-Block & S-te-Fan zenéjében sosem csalódsz. Több mint 15 éves tapasztalattal a színtéren, valóban a műfaj egyik legbefolyásosabb előadójává váltak. Ha rajongsz az energikus és felemelő hangzásért, de nem szeretnél lemondani a fülbemászó dallamokról sem, D-Block & S-te-Fan a te választásod!

Headhunterz – Rock Civilization
Egy olyan dal, ami sosem öregszik meg, és biztosan egy örök klasszikus, amit mindenki együtt tud énekelni. Ezt mindenképpen vedd fel a lejátszási listádra, tényleg kötelező meghallgatni!

Adrenalize – Get Up
Rajongsz a fülbemászó és felemelő dallamokért? Akkor az Adrenalize a megfelelő választás. A Get Up egy olyan zene, amely minden táncteret lángra lobbant.

The Prophet – Wanna Play
Ez a track jól ismert a TikTok közösségben, és nem más készítette, mint DJ The Prophet, a Hardstyle keresztapja.

JDX – Live The Moment
Szeretnél egy új világba menekülni? JDX egy intenzív és magával ragadó zenei élményt varázsol a Live the Moment Hardstyle klasszikussal, amit nem akarsz kihagyni!

Devin Wild – Sins Of My Life
Ha szereted a kicsit kísérletezőbb zenéket, akkor Devin Wild Sins Of My Life című dalával megtaláltad amit keresel!

Ismerd meg a Hardstyle történelmét

Tehát, ha most egy kicsit mélyebben szeretnéd felfedezni a hardstyle világát, akkor íme néhány tipp, hogy hogyan tudsz szintet lépni: A műfaj eredetének és fejlődésének megértése segíthet abban, hogy még jobban értékeld a zenét. A műfaj a 2000-es évek elején Hollandiában alakult ki, és azóta különböző alműfajokká fejlődött, egyedi hangzásokkal és stílusokkal. A legnagyobb hatású előadók között olyan nevek szerepelnek, mint D-Block & S-te-Fan, The Prophet, Headhunterz, Brennan Heart, Wildstylez, Zatox és még sokan mások.

hardstyle zene

Kövesd a Hardstyle lejátszási listákat a Spotify-on:

Rengeteg lejátszási lista van, amelyeket követhetsz, ha szükséged van valamire, hogy mindent beleadj az edzőteremben, vagy ha csak az új kiadványokkal szeretnéd magad naprakészen tartani.

Íme néhány kedvencünk:

HitsClassicsÚj zenékMagyar Playlist

Kövesd az előadókat és kiadókat a közösségi médiában:

A közösségi média remek módja annak, hogy naprakész maradj a legújabb megjelenésekkel, eseményekkel és a Hardstyle-hoz kapcsolódó hírekkel kapcsolatban. Kövesd kedvenc előadóidat és kiadóidat a közösségi médiában, hogy értesülj a közelgő zeneszámokról és eseményekről.

És végül, de nem utolsósorban természetesen….

Hardstyle események és fesztiválok látogatása

Kapcsolódó: Hardstyle Revolution /w Strongi

A zene mellett a fesztiválok lehetőséget adnak arra, hogy jobban megismerd a közösséget. Nem túlzunk, amikor azt mondjuk, hogy a közönség az egyik legelkötelezettebb az egész zeneiparban – tapasztald meg te is a tömeg hihetetlen energiáját!

FESZTIVÁLOK KÖTELEZŐ JELLEGGEL:

REBIRTH FESTIVAL

REBiRTH Fesztivál, amely minden évben tökéletes nyitánya a fesztiválszezonnak. A REBiRTH a hollandiai Haarenben kerül megrendezésre. A fesztiválon nem csak neves Hardstyle DJ-k és producerek vonulnak fel, hanem feltörekvő tehetségek is. A fő színpadok mellett kisebb színpadok és területek is vannak, amelyek bizonyos zenei stílusoknak vannak szentelve, mint például a Raw és a Hardcore. A REBiRTH az egész élményt lenyűgöző fényjátékokkal, pirotechnikával és egyéb speciális effektekkel biztosítja, amelyek mindenki számára magával ragadó és felejthetetlen élményt nyújtanak. A REBiRTH mindig április közepén kerül megrendezésre.

DEFQON 1: THE HOME OF HARDSTYLE LOVERS

Minden Hardstyle rajongó számára abszolút kötelező a Defqon.1, amely a hollandiai Biddinghuizenben kerül megrendezésre. Az úgynevezett Holy Grounds minden évben több ezer rajongót hív a világ minden tájáról, így ez a legnagyobb és legnépszerűbb Hardstyle fesztivál a világon. A Defqon.1 általában június utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre.

hardstyle defqon.1

QLIMAX

Az év egyik legjobban várt eseménye, a Qlimax. A fesztivál a világ leghíresebb hardstyle DJ-i által tartott nagy energiájú fellépéseiről, valamint látványos vizuális effektjeiről és színpadi produkciójáról ismert. Minden előadó arról álmodik, hogy pályafutása során legalább egyszer felléphet a Qlimaxon. A másik két fesztiválhoz képest a Qlimax egy fedett fesztivál, és mindig november környékén kerül megrendezésre. Ez azonban nem jelenti azt, hogy bármilyen szempontból is rosszabb lenne, hiszen egyedülálló és felejthetetlen élményt nyújt minden rajongónak, hiszen a zene, a művészet és a technológia ötvözésével magával ragadó és felemelő atmoszférát teremt.

SZIGET FESZTIVÁL ÉS BALATON SOUND

2022-ben mindenkit meglepett, hogy a Q-Dance elhozta a legismertebb és legnagyobb Magyar fesztiválra a Get Wack! sorozatát. Idén már Q-Dance Take Over néven ott lesznek a Szigeten és a Soundon is, olyan nevekkel mint, Sefa, Sub Zero Project, Vertile, Rebelion vagy Ran-D.

q-dance balaton sound

Magyar bulik:

Hardstyle Revolution

Nem fesztivál, de egy-két havi rendszerességgel keról megrendezésre a magyar szintér legrégebbi partysorozata a Hardstyle Revolution, ahol a legjobb magyar előadók lépnek fel. 2023-ban nagyobb sebességre kapcsolnak és nemzetközi előadókat is hívnak a rendezvényeikre (pl. októberben Aftershock!), amiknek mostanában az Analog Music Hall ad otthont!

Jegyek: ITT

Black Edition

Az egyik legismertebb magyar szervezőcsapat a World is Mine is belevágott a keményebb tánczenék népszerűsítésébe és évek óta olyan neveket hoztak el nekünk, mint Brennan Heart, Headhunterz, Da Tweekaz és a Sub Zero Project.

Armageddon

Az Armageddon sorozat egy új kezdeményezés, amit a Hungarian Hardstyle csapata a Frat Budapest szervezőgárdájával együtt hoz tető alá. Első rendezvényükön a svájci Equalizerz lépett fel, de május 28-án érkezik a piep kickek királya GPF a csepeli Playgroundba!

Jegyek: ITT

Denoiser

Magyarország első hardstyle lemezlovasa és a Hungarian Hardstyle tulajdonosa

További cikkek a szerzőtől →