Balaton Sound fellépői: Frontliner

Idén a Balaton Sound utolsó napján a Q-Dance lesz a felelős a Fusion Stage hosztingjáért, érkezik a Take Over! A warm-up-ért a népszerű Holland lemezlovas és Producer: Frontliner lesz a felelős!

Kapcsolódó: Frontliner érkezik a Balaton Soundra

Frontliner

Frontliner

Barry Drooger, ismertebb nevén Frontliner vagy (régebben) Abject, holland hardstyle producer és DJ. Egyedi és innovatív stílusáról ismert, amely a legtöbb szerzeményében felismerhető. Emellett ő a Keep It Up nevű kiadónak alapítója is.

2005 – Abject és a Scantraxx

Barry 2005-ben kezdett el producerkedni Abject néven. Headhunterz-szel közösen alkotta meg a „Scantraxx Rootz” és az „End Of My Existence” című slágereket.

2008-tól Barry Frontliner néven, illetve a továbbra is a Scantraxx-nél tevékenykedett. Rövid időn belül a neve ismertté vált, és fellépett a Defqon.1, a Reverze és még sok más rendezvényen.

2007-ben A Hungarian Hardstyle meghívására, még Abject néven, fellépet a Sensor Base-en a méltán híres Kashmir clubban!

B-Frontliner

2010-ben összeállt B-Front-al is, aminek köszönhetően olyan népszerű zenékkel gyarapodott a szcéna, mint a „Magic” vagy „Become the sky”. Akkoriban B-Frontliner néven is felléptek rendezvényeken.

2012 – Keep It Up Music

2012-ben megtette a nagy lépést, és elhagyta a Scantraxx-et, hogy megalapítsa saját kiadóját, a „Keep It Up”-ot. Ettől kezdve még nagyobb név lett a Hard Dance szcénában, olyan alkotásokkal, mint a „Never Come Down”, „I’m The Melodyman” és a „Halos” (featuring John Harris) sok új rajongót szerzett. Ebben az évben elkészítette a Q-Base himnuszát is, a „Symbols” címűt, amely több szavazáson – mint például a „Harderstate Music Awards” vagy a „Freaqshow Top 10 Tracks of 2012” – a 2012-es év legjobb dalának/himnuszának választották.

2013 – Weekend Warriors

2013-ban Frontliner összeállt Katt Niall-lal, hogy elkészítse az Indestructible című slágert, és remixelte a Hardstyle egyik legnagyobb klasszikusát, a Rage-et Technoboy-tól, amely azonnal sláger lett. 2013 volt az az év is, amikor Frontliner megalkotta a legnagyobb Hardstyle fesztivál, a Defqon.1 himnuszát, a Weekend Warriorst. Egy másik csúcspont ebben az évben, hogy a Thrilogy 2013 házigazdája volt Adaroval és Partyraiserrel együtt a teltházas Jaarbeursben Utrechtben.

2014 – The Summer of Frontliner

A The Summer of Frontliner Vol 1, amely kapcsán, 2014 nyarán hetente egy-egy zenét adott ki, hatalmas sikert aratott. Olyan nagy slágerekkel, mint a TBA 2, az Our District és a Summer, még a mai napig sikeres zenék. Ennek a „válogatásnak” kiemelkedő darabja volt a Radical Redemption-nel közös szerzeményük is, aminek egész egyszerűen a „Frontliner & Radical Redemption” címet adták! A világ egyik legnagyobb DJ-jének, Armin van Buurennek a Shivers remixe is hatalmas fénypont volt ebben az évben.

2015 – The Summer of Frontliner 2

A sikeres első alkalom után a The Summer of Frontliner 2 ugyanezzel a koncepcióval és további 14 lenyűgöző zeneszámmal jelent meg. Az egyik ilyen darab a John Harris közreműködésével készült Loud volt, amely a mai napig a Frontliner egyik legnagyobb slágere.

Frontliner továbbá remixelte Hardwell Sally című szerzeményét is.

Frontliner Live

2016 – Dragonblood

A Frontliner készítette a Defqon.1 Chile himnuszát, a Dragonbloodot.

2017 – Transmission

Frontliner volt az első Hardstyle fellépő, aki a melbourne-i Etihad Stadionban rendezett Transmission egyik eseményét zárta, és remixelte Major Lazer és Showtek Believer című szerzeményét is.

2018-tól napjainkig

2019-ben készített egy közös zenét a méltán híres Sander Van Doorn-nal és létrehozták a ‘Like This’ című, energikus hardstyle klubtracket. A dal egy psytrance-szerű beatből épül fel, majd egy nyugodt közjátékba megy át. Ezután igazi fesztiválhimnuszként épül fel egy hardstyle csúcspontba. Ez egy vad utazás, és ez a két producer pontosan tudja, hogyan keverje a stílusát, és hozzon létre valami egyedit.

A hardstyle keményebb oldala iránti szeretetéből nőtt ki 2022-ben a Raw Style „Alter Ego” című aliasa. Az Alter Ego a hardstyle sötétebb hangzásvilágát kelti életre, csikorgó dobokkal, de Frontliner jellegzetes hangzásával.

Idén összeállt az első közös munkára az idén visszavonló The Prophet-el is, aminek az eredmény lett a „The Get Back” címe zene.

Frontliner személyében egy méltán népszerű és sokoldalú előadót köszönthetünk a Balaton Sound színpadán. Ha lemaradtál róla 2007-ben, vagy csak nem buliztál még akkor, itt az idő megnézni őt élőben!

Bővebb infót a programokról és a jegyekről a Balaton Sound honlapján találhattok!

Denoiser

Magyarország első hardstyle lemezlovasa és a Hungarian Hardstyle tulajdonosa

További cikkek a szerzőtől →