Interjú: Dr Skull

Dr Skull-t kérdezzük a mostani interjúnkban a hazai Hardstyle és egyéb zenei munkásságáról.

2019 óta van velünk, és azóta nagyon sokat köszönhetünk neki. Zenei palettája meglehetősen színes: a klasszikus Hardstyle trackek mellett megtalálhatjuk egykori kedvenc magyar slágereink feldolgozásait, virálissá vált közösségi média videók zenéit, valamint Happy Hardcore is szerepel a repertoárjában.

Kapcsolódó cikk: Hardstyle Revolution – Villáminterjú

dr skull hardstyle magyar
Mióta vagy Hardstyle Dj és producer, mióta van Dr Skull?

2019 óta foglalkozom mélyebben ezzel a stílussal

Hogyan találkoztál a Hardstyle zenével?

Amikor még tinédzser voltam nagyon szerettem Náksi Attila és Brunner Zsolti mixlemezeit és rajtuk lehetett elkapni egy-egy keményebb tracket pl Dj Isaactől.

Akkoriban még nem tudtam mi ez a stílus, de mindenesetre tetszett. Aztán ahogy teltek az évek úgy ismerkedtem meg Showtekkel, Zatoxxal, a TNT-vel vagy Headhunterzzel

dr skull hardstyle magyar
A Hardstyle előtt foglalkoztál más zenével?

Alig létezik olyan elektronikus zenei stílus, amibe én nem kóstoltam volna bele. Kezdetnek a KlubbBass Djz formáció tagjaként handsuppal és eurodance-el foglalkoztam.
Majd megalapítottuk a Sunshine State formációt, ami eleinte a mainstream house zene és a big room vonalán mozgott. Majd jött a lehetőség, hogy az ország egyik akkor vezető bulisorozatának, a Nightlifenak lehettünk a rezidensei.

Cserébe zenei image-ünket teljes mértékben át kellett szabnunk és az akkor (2015-ben) divatos minimalnak nevezett stílust vettük fel és kezdtünk el dolgozni benne.
Jómagam egészen pontosan 2018 nyaráig ebben voltam és jártam az országot, valamint a budapesti klubokat, ahol nem egyszer több ezer fő előtt zenélhettem.

Az akkor készített saját dalokat vagy remixeket/bootlegeket országszerte játszották a rezidensek és a nagyobb nevek is (pl. Purebeat, Szecsei, Dj Newl, Jackwell, Bárány Attila, Goldsound).
Ezzel egy időben 2017 elején elindítottam önálló Darwinra keresztelt projektemet, mellyel a techno és a minimal-techno stílus volt a kiszemelt irányom.

Ez a projektem azóta is aktív a Dr Skull mellett és belekóstoltam vele a Techhouse, Slaphouse a Big Room vagy a Trance illetve a Psy-Trance stílusokba is.


Mióta vagy aktív a zenei életben?

2006 óta foglalkozom zenéléssel kisebb nagyobb megszakításokkal. Produceri szinten 2015-ben kezdtem el foglalkozni a témával.

A Hungarian Hardstyle csapatához 2019 nyarán csatlakoztam.

dr skull hardstyle magyar
Hogyan jött az ötlet, hogy Hardstyle irányzatban folytasd a zenei tevékenységedet?

Valamilyen szinten mindig is érdekelt ez a vonal. A Nightlife-os időkben inkább azzal foglalkozom, amiért akkor hallgattak minket.

Meg úgy voltam vele, hogy meghagyom ezt azoknak, akik értenek hozzá. Aztán amikor kikerültem a körforgásból és Denoiser meghívott 2019-ben a szülinapi bulijára vendégfellépőnek, az adott egy kezdőlökést a dolognak.

Majd még azon a nyáron a Hard Island fesztiválon eltöltött idő pecsételte meg bennem, hogy én ezzel akarok foglalkozni.

Hogyan jött az ötlet, hogy zenész legyél?

Őszintén? Azt hittem, hogy dőlni fognak a csajok még 13 évesen. Aztán hamarosan át is éreztem ezt az életérzést, ami ezzel jár és a rabja maradtam.

Melyik DJ-k, producerek ihlették a munkásságodat?

A régi időkben Náksi Attila és Brunner Zsolti voltak a példaképeim. Hardstyle-on belül pedig számomra a legtöbb ihlet A Da Tweekaz és a Darren Styles zenék által jön meg.

Kik a kedvenc előadóid most?

Da Tweekaz, Darren Styles, Sub Zero Project, Rebelion, Zatox


Kikkel, milyen zenészekkel dolgozol most együtt?

Jelenleg: Denoiser, Subrage, Mattmoth, Greg Katona volt már közös: Brooklyn Bounce, Blackjack, Buyakee, Prisam

dr skull hardstyle magyar
A Hardstyle-on kívül tervezel-e más irányba menni?

A Darwin projektem aktív még és olykor-olykor összerakok más zenei stílusban is dalokat, amikor megjön hozzá a kedvem vagy az ihletem.

Sok magyar feldolgozásod van. Ebben látod most inkább a jövőt – a klasszikus instrumentális Hardstyle zenékkel szemben?

Is-is. Szerintem mindkét vonalnak van keletje és van közönsége. A magyar dalok azért jók, mert az emberek tudják énekelni és nagyrészt ismerik ezeket a dalokat.

Tervezel albumot kiadni?

Igen

Ennek lesz valami tematikája, vagy koncepciója?

Még egyelőre képlékeny.

Mik a terveid az elkövetkezendő évekre nézve?

Legfőképp az, hogy a mostani fiatalok között is elterjesszük az igét és növekedjen a stílus iránti kereslet Magyarországon.

Facebook

Instagram

TikTok