Zsomac interjú – YouTuber és a hardstyle kapcsolata!

A hard dance és a leginkább Brawl Stars orientált YouTube videókat készítő Zsomac célközönsége valószínűleg nem túl nagy százalékban egyezik, de maga Zsomac azonban egyre gyakrabban jár partikra és ravekre. Erről az ‘ellentétről’ és minden másról kérdeztük őt az alábbi interjúban. Az időbeli elhelyezhetőség érdekében fontos megemlíteni, hogy az interjú június 8-án készült.

Kapcsolódó: Interjú: Pumped Gabo és a hardstyle

zsomac hardstyle

Szia! Még egyszer köszi, hogy elfogadtad a felkérést. Kezdjünk is bele, hogyan ismerkedtél meg a hardstyle-lal?

En bloc az elektronikus zenét Skrillex-en keresztül ismertem meg, még 2013/14-ben mutatta nekem egy barátom. Akkor nagyon megszerettem a dubstep-et és D’n’B-t, ez egyébként azóta is megmaradt. Pár éve már techno bulikra is járok a hardstyle-lal való kapcsolatom pedig érdekesen kezdődött. A haverommal, aki bemutatta nekem az elektronikus zenét eleinte poénból hallgattunk Angerfist-et, igazából mindkettőnknek tetszett, de mégis úgy voltunk vele, hogy ez egy kicsit sok meg durva, 2 buliba azért elmentünk, azokat nagyon élveztem. Tavaly aztán egy barátom mondta, hogy menjek el a Sziget-en a hardstyle-os napra, küldött egy 8 órás playlistet, konkrétan aznap melóban végig hallgattam és annyira tetszett, hogy megvettem a napijegyem. Aztán el is mentem, életem egyik legjobb bulija volt, akkor éreztem, hogy ez nekem nagyon tetszik és több ilyen bulit szeretnék. Úgyhogy a tavalyi Sziget óta szeretem nagyon a hardstyle-t és azon belül a különböző stílusokat.

Ha már stílusok, van kedvenc subgenre-d?

Annyira még nem vagyok ebben benne, de már próbáltam tájékozódni a stílusokról. Az uptempo-t biztosan szeretem, a hardcore-t is, meg most jöttem rá az Intents Festival-on, hogy a rawstyle is nagyon bejön. De az egész hardstyle-t is kedvelem, például az éneklős, nem annyira veretős dalokat is.

Van kedvenc előadód?

Igen, most Sickmode és Rooler a nagy kedvencem, meg amit ők képviselnek. Nagyon tetszik a stílusuk, a Sziget után mutatta az egyik barátom. Valamennyire van benne éneklős meg veretős rész is, én nagyon beleszerettem a számaikba. Most láthattam őket hétvégén élőben, úgyhogy az fenomenális élmény volt.

Ahogy említetted, voltál az Intents-en, más nagyobb külföldi fesztiválon is vettél már részt?

Nem, nekem az Intents volt az első ilyen nagyobb fesztiválom, de minden várakozásomat felülmúlta. A barátaimnak már van jegye Dominator-ra, oda sajnos valószínűleg nem tudok menni, de ha mégis akkor szívesen tenném.

Itthon nem voltam túl sok hardstyle bulin, tavaly októberben Hardstyle Revolution-on a Supersonic-ban, Unicorn On Ketamine-on és a GPF-en még. Meg előtte Angerfist-en. De szerintem nem is olyan nagy a választék itthon.

A Defqon-ra szeretnék menni, az a norvég társaság, akikkel az Intents-en barátkoztunk össze például már volt. Az Intents-re is szeretnék visszamenni jövőre, de Shutdown-ra biztosan megyek majd Ausztriába. A Balaton Sound-ra most nem fogok tudni menni, de a Sziget Q-Dance-s napjára igen.

zsomac

Milyen volt az Intents-en?

Egyrészt a fellépők miatt volt nagyon jó, mivel gyakorlatilag ‘mindenki’ ott volt, valamint a színpadok is fenomenálisan néztek ki. Az emberek nagyon barátságosak voltak, ami viszont furcsa volt, hogy sokszor az volt, hogy amikor volt valami nagyon kemény fellépő, akkor, ha olyan volt a dal, csak álltak az emberek és néztek. Nagyon jó példa erre a GPF, ők ugye voltak a Playground-ban és az Intents Festival-on is, szerintem a hangulat sokkal jobb volt a Playground-ban, mint a fesztiválon. Egyszerűen az emberek sokkal jobban meg voltak őrülve, nem azt mondom, hogy az Intents-en rossz volt a közönség, csak meglepő, hogy nem olyan jó, mint itthon.

Egyébként nagyon drága volt minden a fesztiválon, de ha átszámolom, akkor a 3 napra 80.000 Ft-ot fizettem a jegyért és a szállásért, ami kb. a Balaton Sound árával egyezik meg.
Midenesetre én nagy elvárásokkal mentem, de még azokat is felül tudta múlni az Intents.

A közönséged/követőid, hogy fogadják az ilyen bulikról szóló posztokat?

Régen nagyon sokat posztoltam ilyesmiről, most már nem annyira, hiszen sokak egyáltalán nem érdeklődnek eziránt. Azt viszont nem szeretném, hogy emiatt kikövessenek, úgyhogy elkezdtem a close friends story-kba kitenni a bulizós videókat, de egy-kettőt azért rendesen is kirakok, ha úgy gondolom, hogy érdekes lehet.

De egyébként szinte minden buliban van olyan, aki odajön, hogy ‘Szia Zsomac, csinálhatunk egy képet?’ stb., ami nagyon pozitív és jó érzés nekem.

Esetleg bulis vlog videókat tervezel, vagy tényleg nem érdekli ez annyira a közönségedet?

Kétszer csináltam ilyet, mivel a Next Level-es srácokkal jóban vagyok, meg az egyik ottani DJ-vel egy suliba jártam. Szóval kétszer videóztam a backstage-ben és abból csináltam rövidebb vlogokat. Igazából jóval kevesebb embert érdekelt, mint a normál tartalmaim, de én tök szívesen csináltam. Összeségében nem határolom el ilyesmitől magamat, mert egyébként szeretek vlogolni.

Zsomac: InstagramYouTube

Sándor Ádám

Jó 4 éve ismerkedtem meg a hardstyle-lal, azóta egyre csak mélyebbre szippantott magába maga a zene, de a köré épülő közösség is. A gondolataimat pedig minden témával kapcsolatban szeretem megosztani, ez ebben az esetben sincs másképp.

További cikkek a szerzőtől →