BASS X MACHINA: A Hardstyle egyesítése a Scienece-Fiction-el

Bass Modulators ebben az exkluzív interjúban beszél új hardstyle projectjéről, a Bass X Machina-ról. Ez az egyedi előadás egy sci-fi témát dolgoz fel egy időutazóról, aki figyelmezteti az emberiséget az olyan technológiai fejlesztések veszélyeire, mint az A.I. A zene keményebb és gyorsabb, mint Bass Modulators szokásos hangzása, de még mindig dallamos és mély, az élő show-kon pedig vizuális elemekkel és egy különleges öltözékkel hívják életre a sci-fi koncepciót. Ebben az interjúban azt vizsgáljuk meg, hogy mi inspirálta Bass Modulators-t ennek az előadásnak a létrehozására, mi különbözteti meg más hardstyle előadásoktól, a projekttel kapcsolatos céljait, valamint a közelgő projekteket és fellépéseket. Tartsatok velünk, ahogy elmerülünk a Bass X Machina világában.

Kapcsolódó: Bass Modulators visszatér a Scantraxx-hez

Bass X Machina

Mesélnél nekünk az új előadásodról és arról, hogy mire számíthatunk tőle? Hogyan jött létre a Bass X Machina?

A Bass X Machina egy olyan ötletből indult, ami már néhány éve megvolt, miután elkészítettem a ‘Bass Ex Machina’ című zenét.

Ez lesz az új produkcióm sci-fi témával egy időutazóról, aki visszatér ebbe a korba, hogy figyelmeztesse az emberiséget az olyan technológiai fejlesztések veszélyeire, mint az A.I..

Az előadás története a jövőnk különböző lehetséges idővonalairól fog szólni. A zene keményebb és gyorsabb lesz, mint amit általában Bass Modulatorsként csinálnék, de mégis dallamos és mély. Az élő fellépéseken vizuális elemekkel és egy különleges öltözékkel fogok megjelenni, ami segít életre kelteni a sci-fi koncepciót.

Mi inspirált a Bass X Machina létrehozására? Mit jelképez?

A Bass X Machina a hardstyle és a sci-fi iránti szeretetemből született. Olyan előadást akartam létrehozni, amely egyesíti ezt a két szenvedélyt, és egyedülálló élményt nyújt a rajongóknak. Mindig is izgatott voltam, hogy mit hoz a jövő. Különösen manapság, amikor a technológiai fejlődés őrülten gyorsan halad. Zeneileg egy kicsit keményebb és gyorsabb akartam lenni, mint amit a Bass Modulators-szal szoktam csinálni, így arra gondoltam; miért ne indíthatnék egy új produkciót a Bass Modulators mellett, hogy ezt megtehessem.

Mi különbözteti meg a Bass X Machina zenéjét más hardstyle előadókétól? Milyen lesz a jellegzetes hangzás?

A műsorszám a hardstyle zene és a sci-fi történetmesélés egyedülálló keverékét képviseli. Ez egy teljesen magával ragadó élmény lesz. A hangzás igazán futurisztikus, sok technológiai elemmel és futurisztikus hangdizájnnal. Erős hatással lesz rá a (hard)Trance iránti szeretetem. Szóval ezt biztosan hallani fogjátok majd a zenékben. Szeretnék néhány új dolgot is kipróbálni és kísérletezni a hardstyle határaival. A BPM pedig valahol 155 és 200 között fog mozogni.

Mik a céljaid a Bass X Machina-val?

A fő célom az, hogy a dolgokat a következő szintre emeljem. Megkeresni a hardstyle határait, sőt átlépni azokat, és olyan élményt nyújtani a rajongóknak, amire emlékezni fognak. Szeretem ötvözni a nyersebb hardstyle-t manapság epikusabb és érzelmesebb dallamokkal, amitől libabőrös leszel. Visszahozom a hardstyle zeneibb oldalát anélkül, hogy elveszítenénk a hatalmas energiát.

Hogyan látod a hardstyle színtér fejlődését az elkövetkező években, és hogyan látod, hogy a Bass X Machina hogyan illeszkedik ebbe a fejlődésbe?

Remélem és úgy gondolom, hogy visszatérünk a minőségi hardstyle-hoz, ami tele van nagyszerű dallamokkal és epikus hangzásvilággal. Manapság úgy tűnik, hogy mindenki a legdurvább számot akarja elkészíteni, de az én küldetésem az, hogy más zenei megközelítéssel sokkoljam a szcénát, és újra a minőségi hardstyle-ra helyezzem a hangsúlyt, de még mindig nagyon intenzív energiával.

bass modulators

Mesélnél nekünk valamilyen készülő projektről, amin dolgozol?

Jelenleg egy csomó új zenén dolgozom, amit a Defqonon fogok bemutatni, és a legtöbbjüknek egyedi hangzása lesz. És biztosan lesz néhány új Bass X Machina átdolgozás is a Bass Modulators dalokból, vagy más jól ismert zenékből, amiket ismerhetsz. De ahogy mondtam, minden nagyon különböző lesz a 155 bpm-es epikus trance jellegű dallamoktól a 190 bpm-es uptempo jellegű dolgokig.

Mire számíthatunk a Bass X Machina fellépéseitől? Lesz-e különleges öltözék vagy egyéb elemek?

Igen, ez egy teljes körű élmény lesz. De ha tudni akarod, hogy miről szól az egész, akkor győződj meg róla, hogy eljöttök a nyáron az egyik előadásra 😉

Forrás: scantraxx.com

Denoiser

Magyarország első hardstyle lemezlovasa és a Hungarian Hardstyle tulajdonosa

További cikkek a szerzőtől →