Interjú: Pumped Gabo és a hardstyle

Pumped Gabo személyét nagyon sok helyről lehet ismerni, valóság show-któl kezdve, a Balaton Sound-on való ‘gyúrós táncán’ keresztül. Amit viszont az őt csak felszínesen ismerők nem feltétlenül tudnak az az, hogy az életében egyre nagyobb szerepet játszik a zene, azon belül is a hardstyle. Ennek apropóján szerettem volna röviden meginterjúvolni Gabot, a felkérést pedig el is fogadta.

Kapcsolódó: Hardstyle Revolution – Villáminterjú

pumped gabo hardstyle magyar
Szia Gabo! Köszönöm, hogy elfogadtad a felkérést, szerintem vágjunk is bele egyből. Elég sok oldaladat mutattad már az embereknek, de a zenével és hardstyle-lal kapcsolatos talán nem annyira közismert.

Szia! Ne viccelj, csak természetes, hogy elfogadtam a kérést. Engem Pumped Gaboként ismernek, de Szabó Gábor vagyok egyébként. Amit sokan nem tudnak az az, hogy a hardstyle az egész fiatal korom óta jelen van az életemben. Én Zyzz miatt kezdtem el edzeni és ő hardstyle-t meg trance-t hallgatott. Mindig azt írtam be, hogy ‘Zyzz hardstyle’ és igazából így ismerkedtem meg a műfajjal. Aztán olyan 2015/2016 óta Defqon szetteket hallgatok. Mindig meghallgatok egy 1 órás mixet és akkor az egy edzés.

Edzéshez tényleg egyre többen hallgatnak hardstyle-t, viszont sokan tényleg csak edzéshez és utána mondjuk otthon nem. Te, hogy vagy ezzel?

Én hallgatok nap közben, otthon is, hardstyle, EDM-et és house-t. Meg most már elkezdtem járni zenélni és ott mindig hardstyle-t játszom. Pestre egyébként szeretnék egy helyet, ahol lehetne mondjuk havi 2 buli. Szerintem, ha nagyobb lenne a közösség, az még jobb lenne, de például a Q-Dance a Szigeten tavaly az megtette a hatását. Egyébként ma jelentették be, (az interjú 2023. 02. 02-én, csütörtökön készült – a szerk.) hogy a Balaton Sound-on is lesz Q-Dance, aminek nagyon örülök és én azt érzem, hogy egyre többen szeretik és kedvelik ezt a stílust. Habár vidéken azért, ha elmegyek egy buliba, akkor nem mindenki csipázza annyira, ezért olyankor mainstream zenék hardstyle remixeit próbálom keresni és azokat játszani.

Azért tényleg van egy magyar hardstyle közösség és szerveződnek is események magyar előadókkal, ebben te mennyire vagy benne?

Igen, láttam már, hogy van ez a közösség, ez egy nagyon jó dolog szerintem, a bulikba viszont eddig nem jutottam el, mivel mindig nekem is pont akkor van fellépésem. De ha lesz időm akkor biztos, hogy elmegyek. Nem mellesleg szoktam olvasni a hungarianhardstyle.hu-t is például.

pumped gabo hardstyle magyar
Egyébként ez ‘DJ-skedés’ honnan jött?

Ez igazából idő kérdése volt, hogy mikor fog következni nálam. 2020-ban, Lengyelországban voltunk egy valóság show-t forgatni és egy szórakozóhelyen ment ez a lengyel diszkózene, ami elég különös, ilyen 140 BPM körüli ritmusa van, de a lényeg, hogy azon gondolkoztam, hogy milyen jó lenne, ha nem ez szólna, hanem mondjuk hardstyle. Igazából van több ismerősöm, akik megtanultak DJ-zni és gondoltam, hogy ha nekik sikerült, nekem miért ne menne, úgyhogy akkor kitaláltam, hogy elkezdem csinálni. Vettem egy kis Pioneer pultot, meg átjött egy barátom tanítgatni. Aztán 2021-ben már szerettem volna zenélni, de elküldtek mindenhonnan. Még év végén léptem fel 1 helyen, aztán 2022 márciusában már jobban beindult ez a dolog, azóta meg minden héten/hétvégén megyek 2-3 helyre legalább.

Azt hiszem elég egyedülálló, legalábbis Magyarországon, az, hogy élőben játszol zenét az edzőtermekben. Ezekről az eseményekről mit tudnál elmondani?

Igen, a konditermekben szoktunk csinálni hardstyle edzést, elég jó szokott lenni a hangtechnika, jövő hónapban lesz például a XI. Kerületi Chili Fitnessben egy ilyen, mindenkit szívesen várunk.

Producerkedni szeretnél-e, esetleg várható-e Pumped Gabotól saját dal?

Szeretnék majd zenét csinálni, de azért nagyon nehéz folyamat ez, meg ahhoz tényleg az kell, hogy bemész magadnak és akkor csinálod a zenét. Ezt így a jelenlegi életemben nem tudom megoldani, de jövőben mindenképp kipróbálom majd. Az viszont biztos, hogy a zenével fogok foglalkozni a későbbi években, csak a többi projektnek ahhoz be kell érni.

Nemrég elindítottad a ‘Pumped G’ Web3 projektedet, ebben mennyire lesz szerepe a zenének?

A projektből befolyó összegből egy fesztivált fogunk csinálni, először ‘csak’ néhány ezer fővel, aztán szeretnénk majd növekedni.

Nézőként egyébként ugye voltál már Szigeten, Sound-on, de esetleg külfödre, például Defqon.1-ra nem tervezel kimenni?

Tavaly azt hiszem a Defqon az pont akkor volt, amikor a Balaton Sound, vagy talán egy hét különbséggel és emiatt nem tudtam menni, pedig akartam. De ha időben kijön úgy, akkor mindenképpen szeretnék elmenni Defqon-ra vagy Tomorrowland-re.

Végül záró kérdésnek, kik a kedvenc (hardstyle) előadóid?

A TnT, azon belül is Technoboy a kedvencem, de Headhunterz-t is nagyon szeretem, Ran-D-t szintén. Az ilyen hardcore és 170 BPM fölötti zenét, azt már nem igazán, az már nekem is túl zorall, arra már kifulladok.

Instagram

Sándor Ádám

Jó 4 éve ismerkedtem meg a hardstyle-lal, azóta egyre csak mélyebbre szippantott magába maga a zene, de a köré épülő közösség is. A gondolataimat pedig minden témával kapcsolatban szeretem megosztani, ez ebben az esetben sincs másképp.

További cikkek a szerzőtől →