Hardstyle és a média

Hogyan áll a hardstyle zenei stílus a mainstream médiában és mi lehet a jövője?

A hardstyle még mindig nem kap annyi figyelmet a mainstream médiában, mint más zenei stílusok, mint például a pop, a hip-hop, vagy a rock. Ennek több oka is van. Az egyik ilyen ok az, hogy a stílus egyik fundamentális eleme a torz dob, amivel nehéz megfelelni a mainstream rádiók szabványainak. Ez a műfaj rendkívül intenzív és energikus, és ez a hangzás gyakran túl erős a mainstream rádiók számára.

Ugyanakkor számos alstílust foglal magában, amelyek különböznek egymástól, de mégsem illik bele a mainstream rádiók lejátszási listáiba.

Kapcsolódó cikk: 5 ígéretes Hardstyle előadó, akire érdemes figyelni 2023-ban

Miért kap kevesebb figyelmet a hardstyle?
Miért kap kevesebb figyelmet a hardstyle?

A jövőben a hardstyle valószínűleg továbbra is fennmarad a klubokban és fesztiválokon, és a rajongók továbbra is élvezni fogják. A stílus egyre népszerűbbé válik a fiatalabb generációk körében, és egyre több fesztivál szerveződik a világon, ahol az a zenei műfaj a főszereplő.

A fennmaradás és növekvő népszerűség
A fennmaradás és növekvő népszerűség

Azt is fontos megemlíteni, hogy a műfaj népszerűsége nem csak a klubokban és fesztiválokon van jelen, hanem az e-sportban is. A hardstyle zene gyakran használatos a játékokban, mint például a League of Legends, a Fortnite, a CS:GO, és mások. Ezen játékok szereplői számára nagyszerű háttérzene, amely segít növelni az adrenalin szintjüket és fokozza a játék élményét.

Hardstyle zene az e-sportban
Hardstyle zene az e-sportban

Emelett gyakran használatos a súlyzós és HIIT edzésekben is, mivel az intenzív és energikus ritmus segít a résztvevőknek a testmozgásban maradni, és segít a motivációban.

hardstyle fitness

Ez is jelzi, hogy a hardstyle népszerűsége egyre nő, és a rajongók száma is növekszik, egyre több helyen jelen van, és egyre több ember fedezi fel és szereti meg ezt a zenei stílust. Bár az itthoni mainstream média még mindig nem foglalkozik vele annyit, a stílus továbbra is népszerű marad a rajongók körében.

hardstyle festival

Subrage

Fiatal hardstyle lemezlovas, aki pár éve robbant be a köztudatba és rövid időn belül a Hardstyle Revolution csapatában találta magát.

További cikkek a szerzőtől →