Új koncepció: Defqon.1 Theater by Sefa

Amikor február végén a Q-Dance megtartotta a ‘The Release’-t, sokak megrökönyödésére Sefa nem kapott helyet a Defqon.1 line-up-on, az online esemény során mindössze annyit árultak el, hogy egy nagy dobással készülnek a fesztivál idei kiadására. Azóta azonban lerántották a leplet az új, formabontó koncepcióról, a ‘Defqon.1 Theater by Sefa’ -ról.

Kapcsolódó: https://hungarianhardstyle.hu/2023/02/14/sefa-defqon-1/

sefa defqon

MI EZ?

Valószínűleg sokaknak nem feltétlen van elképzelése a név alapján arról, hogy mit takar, ami érthető is, hiszen ilyesmit eddig nem nagyon lehetett látni. A ‘színház’ gyakorlatilag egy külön színpadot/helyszínt takar, ahol csak Sefa fog fellépni. Érdekesség viszont, hogy ahhoz, hogy valaki megtekinthesse az előadásokat, előre le kell foglalnia a helyét, ezt 10, illetve 15 Euróért lehet megtenni (erről bővebben később lesz szó). Azt, hogy mindez a valóságban milyen fizikai keretek között fog megvalósulni, még nem tudni, de több értékes infomációmorzsát is elejtett már a Q-Dance.

A YouTube-on megtalálható bejelentő videó alatt például megpróbálták megválaszolni a feltett kérdéseket:

Mivel ez egy teljesen új formátum, megértjük, hogy sok kérdés és aggály merült fel. Ugyan nem akarjuk az összes részletet elárulni, de miután elolvastunk néhány hozzászólást, úgy érezzük, hogy egy kicsit bővebben is el kell magyaráznunk a Defqon.1 Theatre koncepcióját, hogy megértsétek mi az.
A Defqon.1 Theatre egy olyan koncepció, amelyen már több mint 9 hónapja dolgozunk. Nagyon intenzív és kreatív munkafolyamat volt, ami abból a vágyból eredt, hogy valami igazán egyedit és emlékezeteset alkossunk. A meghitt környezetnek köszönhetően naponta mindössze 1000 főt tudunk fogadni, a napi látogatóknak mindössze 2%-át. Ahhoz, hogy mindenki el tudjon jönni, aki szeretne, szükségesnek éreztük egy foglalási díj létrehozását. Kár lenne üresen hagyni ülőhelyeket és asztalokat, míg más rajongók kimaradnának az előadásokból. Ilyen probléma az átlagos színpadoknál nem merül fel.
Megértjük, hogy néhányan úgy érzik, ez az egyetlen módja annak, hogy láthassák Sefa-t a Defqon-on. Ne aggódjatok: nem így van. A hétvége során számos alkalommal láthatjuk majd Sefa-t a színházon kívül. Az egyik ilyen pillanat egy bizonyos szertartáson lesz a fesztivál utolsó napján.
Foglalások a Defqon.1 Theatre bemutatóira: A Defqon.1 Theater presents: Sefa-ra való foglalás május 27-én 13:00-kor indul a Q-dance alkalmazáson keresztül, kizárólag a DEDIQATED tagok számára. Az általános, mindenki számára elérhető foglalás június 10-én kezdődik. A normál jegyek ára 15 euró, a DEDIQATED tagoknak pedig 5 euró kedvezményt biztosítunk.

FOGLALÁS

A jegyek/helyek foglalása nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik (ha egyáltalán egyszerűnek hangzik). Fontos kiemelni, hogy csak olyanok vehetnek jegyet a Defqon.1 Theater-re, akiknek a fesztiválra szóló belépője is van. Ha ezt a kritériumot kipipáljuk, akkor jöhet maga a foglalás. Pontosabban most már miden jegy elfogyott, de azért érdekes megnézni, hogy amíg még voltak helyek, addig hogy lehetett foglalni. A jegyeket nem csak napokra, hanem azokon belül időpontokra lehetett megvásárolni, vasárnap például lesz egy előadás 12:00-tól, 13:00-tól, valamint 16:00-tól. Ebből az is kiderül, hogy egy-egy performansz kb. 1 órát vesz majd igénybe.

Érdemes visszaugrani a Q-Dance közleményhez, amiben ‘székek és asztalok’-ról van szó. Ha ezt szó szerint vesszük, az egy székes és asztalos felállást vetít előre, de így még több kérdés merül fel: Egy fős asztalok lesznek? Ha nem mi alapján kerülnek egymás mellé az emberek? Akkor már ételt vagy italt is lehet majd rendelni? Hogy és hol lehet majd táncolni?

Összegezve, a Defqon.1 Theater egy nagyon érdekes koncepció, de sokan megkérdőjelezik, hogy miért kell plusz pénzt fizetni érte (az ‘azért, hogy ne maradjanak üres helyek’ indoklás kicsit sántít), de ezen kívül is sok kérdés áll megválaszolatlanul.

A Defqon.1 fesztivál a tegnapi napon kezdődött és 25-én ér majd véget.

Defqon.1 Theater by Sefa jegyek: SOLD OUT

Defqon.1 infók: https://www.q-dance.com/l/defqon1-2023

Sándor Ádám

Jó 4 éve ismerkedtem meg a hardstyle-lal, azóta egyre csak mélyebbre szippantott magába maga a zene, de a köré épülő közösség is. A gondolataimat pedig minden témával kapcsolatban szeretem megosztani, ez ebben az esetben sincs másképp.

További cikkek a szerzőtől →