Interjú: Denoiser

Mostani interjúnk alanya a DJ, producer, rendezvényszervező és a hungarianhardstyle.hu tulajdonosa Denoiser. Az első magyar hardstyle dj, aki úttörőként hozta be a stílust hazánkba és dolgozik töretlenül az irányzat népszerűsítésén itthon.

Kapcsolódó: Két új zenével jelentkezik Denoiser és Dr Skull

denoiser hardstyle

Mióta vagy Hardstyle Dj és producer?

Lemezlovaskodni már a 90-es években kezdtem hardcore műfajban, igaz itt még kazettával, sebességállítós magnóval próbáltunk összehozni valami értékelhetőt, akkoriban kezdtem el buliszervezéssel is foglalkozni, aztán a 2000-es évek elején kattantam rá a technóra és kezdtem el bakelitlemezeket vásárolni. Aztán belefutottam pár hollandiai buli videójába és ismét magával rántott a harddance világa és kezdtem el hardstyle-al is foglalkozni és ekkor vettem fel a Denoiser nevet is.

Hogyan találkoztál a Hardstyle zenével?

Ahogy már említettem, a hardcore volt az első igazi szerelem a 90-es években és 2004 környékén pörögtem rá a hardstylera és kezdtem el bakelit lemezeket gyűjteni. Megismerkedtem Gregor X-szel és Gabriel Millerrel, majd nekiláttumk felépíteni az itthoni hardstyle szcénát, létrehoztunk egy fórumot és elkezdtek oda írogatni hasonló érdeklődésü emberek. Mai napig tartó barátságok és ismeretségek maradtak meg onnan.

Mi volt az első Hardstyle track, amit hallottál?

Deepack & Luna – Stomper, de lehet Isaactől a Go Insane? Rég volt 🙂

denoiser hardstyle

A Hardstyle előtt foglalkoztál más zenével?

Igen, Techno dj-ként működtem évekig, sikeres partysorozattal és egy techno kiadó üzemeltetésével. Kashmirban sokáig szerveztem sikeres techno bulikat, de ott kezdtem el hardstylet is játszani, az első lehetőséget a Neorave csapatától kaptam.

Külföldön is léptél fel?

Sok helyen felléptem külföldön. Pl. Hard Islanden, Dropzone-on Horvátországban, az Ausztriai az Excalibur discoban Ybbsben, vagy a P2-ben Mattersburgban, de zenéltem Ausztria első hardstyle fesztiválán, a Heroes of Hardstyle-on is. Májusban meg megyek a szlovéniai Mariborba is pörgetni, Siderunners és Subrage-el együtt!

Mióta vagy aktív a zenei életben?

1995-ben már szerveztünk hardcore bulikat a 13. kerületi Viking klubban. Itt ismertem meg az akkori NARG csapat képviselőit, köztük Hell’oh-t is. Itt még kazettával szórakoztunk, sebességállítós magnóval. Igazán a 2000-es évek elején vetettem bele magam a zenei életbe, mikor elkezdtem techno bakeliteket gyűjteni és nem sokra rá zenéket is készíteni.

A zenei életben mással is foglalkozol a fellépéseken és a zeneíráson kívül?

Régóta szervezek bulikat, ahogy írtam már korábban, már 1995-ben is szervezgettünk, de 2000-es évek elején indult be a dolog, mikor elkezdtem technoval foglalkozni és rengeteg nemzetközi előadót hívtunk meg a bulisorozatunkra. Akkortájt kezdtem el hardstyle-lal is foglalkozni és kezdtük el szervezni a Sensor Base-t Gabriel Millerrel és Gregor X-el, ami mára a Hardstyle Revolution sorozattal teljesedett ki.

denoiser hardstyle

Hány saját eseményt tudhatsz magad mögött?

Ha össze akarnám számolni, bajban lennék, hiszen ha csak a 2000-es évek elejétől nézem, rengeteg techno és hardstyle rendezvényt szerveztem már 20 év alatt.

Vannak partnereid, közös bulijiad más szervezőkkel is?

Mostanság Siderunners Balázzsal csináltunk közös bulikat, de 2022 végétől együttműködünk a Riddim bulikról elhíresült Frat Budapest szervezőcsapattal, akikkel új színt akarunk vinni a Magyar Harddance életbe.

Hogyan jött az ötlet, hogy ebben az irányzatban folytasd a zenei tevékenységedet?

90-es években már hardcoret hallgattam és próbáltam bontogatni a szárnyaimat, de a teljes átalakulás 2004 környékén jött, amikor megismertem a hardstyle-t és azt az érzést adta nekem amit a 90-es években kaptam. Innentől szinte teljesen leépítettem a techno vonalat és tudtam ezt akarom csinálni.

Sok magyar zene feldolgozást készítettél, hogyan jött az ötlet?

Első Szerelemdoktor volt, ami vita kapcsán jött létre és már több mint 100 ezer megtekintésnél jár, innen jött az ötlet, hogy dolgozzunk fel még több magyar zenét, hátha közelebb tudjuk hozni a műfajt azokhoz, akik még nem hallotak róla. Viszont, úgy érzezzük már kimaxoltuk a dolgot annyira, hogy egy időre pihentessük a témát. Még megjelenik egy Hardcore remix Stronginak és a levegőben lóg a Felhők alatt feldolgozás megjelenése.

Melyik DJ-k, producerek ihlették a munkásságodat?

Régen nagy The Prophet rajongó voltam, már a hardcore érában szerettem a zenéit, de a hardstyle munkásságát is kedvelem, de ott van pl. Technoboy is, aki ismer tudja, hogy annó rengeteg olasz hardstyle zenét pörgettem.

Kik a kedvenc előadóid most?

D-Sturb, Sickmode, Sub Zero Project, Aftershock

Mik a terveid az elkövetkezendő évekre nézve?

Még több zene megjelenés, több szóló zene, a Hardstyle Revolution kiadó managelése, aminek az első megjelenése közös zenénk lesz Dr Skull-lal és mácius 31-én érkezik, de csak streamingen, és természetesen még több külföldi előadó elhívása a bulisorozataimra. legközelebbi az új rendezvény, az Armageddon március 18-án, ahol az Equalizerz lép fel, de vannak még más tervek is idénre. 2024-ben meg érkezik a 20 év Denoiser fellépés sorozat, amiről majd a facebook oldalamon lesznek infók!

Ma egy kicsit közelebb kerülhettünk az itthoni Hard zenei élet történetéhez, kialakalukásának első építőköveihez. Így kezdődött itthon. Köszönjük Denoisernek, és köszönjük, hogy elolvastátok!

Facebook

Instagram

Tiktok