Headhunterz interjú a Wololo Sound jóvoltából!

A harddance színtéren kevés művész mondhatja el magáról, hogy közel két évtizeden keresztül a műfaj csúcsán volt. Közéjük tartozik Willem Rebergen, a jól ismert Headhunterz. A hardstyle királya sokak kedvéért beugrott a Wololo Soundhoz, hogy beszélgessen egy interjú keretein belül a jelenlegi kreatív időszakáról, a szcénáról alkotott elképzeléseiről, a Vertile-vel való együttműködésének sikeréről és a D-Block & S-te-fan-nal való legutóbbi munkájáról.

Kapcsolódó: D-Block & S-te-Fan és Headhunterz: „A mi örökségünk a Hardstyle történelmének egy csodálatos darabja”

Headhunterz

Szia Willem, örülünk, hogy itt vagy közöttünk! Először is azt szerettük volna megkérdezni… Hogy vagy, hogy érzed magad jelenleg, és ez hogyan viszonyul a kreativitásodhoz és a produktivitásodhoz a stúdióban?

Köszönöm, hogy itt lehetek! Most nagyon sok időm van arra, hogy kreatív legyek. Ez teljesen más, mint a világjárvány előtt, amikor rengeteget turnéztam. Most sokkal több időm van a zenére, ami lehetővé teszi, hogy a képességeim fejlesztésére koncentráljak.

Te egy olyan producer vagy, aki mindig fejlődik, anélkül, hogy elfelejtené a lényegét. Mostanában azt látjuk, hogy a keményebb dobok felé fordulsz, egyre közelebb kerülsz a rawstyle-hoz, követve a jelenlegi hard szcéna trendjét. Szerinted fontos, hogy folyamatosan tanuljunk és alkalmazkodjunk ahhoz, ami a hard zenében nagyobb sikert arat? Mit gondolsz Headhunterz a raw producerek új hullámáról, akik a hardstyle csúcsára törnek?

Számomra ez nem a sikerről szól, hanem a tanulásról. A tanulás az, amit a legjobban szeretek csinálni, és amiben jó vagyok. Így kerülöm el a stagnálást és az unalmat. Megtanulom, hogy folyamatosan fejlesszem a képességeimet, és hogy képes legyek nyitni az új dolgok felé. Például inspirál a hardstyle keményebb stílusainak megismerése. A hard dance szcénán kívüli különböző zenei műfajok is inspirálnak.

Headhunterz

Nem akarom azt csinálni, ami népszerű, nem vagyok megalkuvó, de határozottan támogatom a hard világ ezen új hullámát. Nem vagyok versenyképes más művészekkel, sőt, nem is vagyok hajlandó az lenni. Már évek óta a hardstyle csúcsán vagyok, szóval csatlakozz hozzám, vagy előzz meg. Ez egy természetes dolog, ha ez már nem így lenne, az aggasztó lenne. Meg kell kapniuk az elismerést, amit megérdemelnek. Hálás vagyok a raw producereknek, ők inspirálnak engem.

Valószínűleg az új Headhunterz dal, ami a legjobban reprezentálja az új Headhunterz-t, az a ‘Before I Wake’ Vertile-vel, ami hatalmas sikert aratott. Elmondanád, hogyan jött létre a kollaboráció vele?

A 2019-es szünet után nagy szükségem volt egy új lendületre. Felfedeztem Vertile-t, és a hangja újra lángra lobbantotta bennem a lángot. Megnyíltam, hogy a hardstyle produceri munkámat a keményebb oldal felé tereljem, és teljes mértékben támogatom Vertile-t, minden erőmmel. A producerkedésen keresztül kerültünk kapcsolatba, és nagyszerű barátok lettünk. Nagyon jól érezzük magunkat együtt.

Lesz-e vele új dal a jövőben? Úgy érzed, hogy a „Before I Wake” a karriered egyik legfontosabb dala, miután a Q-Dance Top 100-as listájának élére került?

Igen, valószínűleg lesz egy új dal. Minden nap beszélünk. Barátok lettünk, és szeretünk zenét csinálni. Ez egy ajándék, hogy tavaly a Top 100-as toplistán az első helyen landoltunk.

Vertile

A Qlimax legutóbbi alkalmával D-Block & S-te-fan bemutatta a „Reignite” című dalod remixét. Ez a ‘Twilight Zone’ remixed és a nemrég megjelent ‘Keepers Of Our Legacy’ után következik, ami az egyetlen közös munkátok. Miért pont most döntöttetek a kollaboráció mellett, és miért nem korábban?

A dolgok így történnek. Még nem volt időnk mindent megcsinálni, amit szerettünk volna. Annyira elfoglaltak voltunk a karrierünkkel, őrület, hogy milyen gyorsan eltelik egy év, és már vége is van. Soha nem vált valósággá. A karrierünk párhuzamosan fejlődött, és egy bizonyos ponton keresztezniük kellett egymást. És végre sikerült is véghezvinnünk.

Mire akartok reflektálni ebben a különleges kollaborációban? Mi a jelentése a dalnak?

Ez a 20 évnyi sikeres karrier ünneplése, és az, hogy együtt ilyen nagy hatást gyakoroltak a színtérre. Most ezt egy közös munkán keresztül ünnepeljük, és erről szólnak a dalszövegek: a hihetetlen örökségünk ünnepléséről. Nagyon örülök neki, és remélem, hogy a jövőben is megismételhetjük.

D-Block & S-Te Fan

Az interjút Fernando Juárez készítette a Wololo Sound nevü spanyol weboldalnak!

Denoiser

Magyarország első hardstyle lemezlovasa és a Hungarian Hardstyle tulajdonosa

További cikkek a szerzőtől →